Тема: бокс
Показать сообщение отдельно
Старый 25.03.2012, 15:20   #412
svlk
Местный

Ресивер: Amiko-8900. F-300. 4100C и другие
Поблагодарили 346 раз(а) в 181 сообщениях
Вес репутации: 18
svlk луч света в тёмном царствеsvlk луч света в тёмном царствеsvlk луч света в тёмном царствеsvlk луч света в тёмном царствеsvlk луч света в тёмном царстве

Девід Туа залишає бокс

Один з найпопулярніших боксерів-професіоналів світу, екс-претендент на титул чемпіона світу в суперважкій вазі, бронзовий призер Олімпіади-92 новозеландець Девід Туа оголосив про завершення кар'єри.
Таке рішення 39-річний Туа ухвалив через те, що він більше, на його думку, не може відповідати високим вимогам професійного боксу. "Ситуація така, що я завершую кар'єру, - повідомив Туа в інтерв'ю новозеландській газеті The Sunday Star Times. - Я люблю бокс, це моє життя, але я маю піти з боксу..."
Останні шість років Туа вів судову тяганину зі своїми колишніми менеджерами, на чому втратив мільйони доларів, а також розлучився з дружиною. І зараз, за його словами, він ночує або в своєму звичайному спортивному залі в південному Окленді, або у матері вдома. "Я дуже люблю бокс і поважаю своїх уболівальників, але він висуває високі вимоги, яким потрібно відповідати. А я вже більше не можу цього робити", - пояснив Туа.
Він перейшов в професіонали 1992 року, переїхавши до США, невдовзі після завершення Олімпійських ігор-1992 року в Барселоні, на яких здобув "бронзу" у віці 19 років. 5 років він виступав без поразок, поступившись 1997 року нігерійцю Айку Ібеабучі. Потім знову піднявся боксерськими сходами і вершиною його кар'єри став поєдинок у 2000 році за звання чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської ради(WBC/ і Міжнародної боксерської федерації /ІБФ/ з британцем Ленноксом Люісом, який він програв за очками. За той бій новозеландець заробив 12 млн доларів. Після цього йому не вдалося добитися права на титульний бій, а з трьох останніх поєдинків він виграв лише один. Востаннє Туа виходив на ринг у серпні минулого року, програвши американцеві Moнті Баррету за очками.
Туа зізнався, що він не шкодує про свою кар'єру. "Я дуже задоволений тим, чого вдалося добитися, - сказав колишній боксер. - Не шкодую ні про що. І мені нема чому засмучуватися. Кожен день життя приносить мені радість". //ІТАР-ТАРС
http://fakty.ictv.ua/ua/index/read-news/id/1444578#main
svlk вне форума   Ответить с цитированием